Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У США закликали Трампа схвалити санкції проти РФ у «справі Скрипаля»

  • 27.07.2018, 11:54
  • 511

Голова комітету з міжнародних справ палати представників Конгресу США Ед Ройс вважає, що президент Дональд Трамп «ігнорує всі крайні терміни» для винесення рішення про санкції Вашингтона проти Кремля у «справі Скрипаля».

Про це йдеться в листі Ройса Трампу, передає РБК-Україна.

Конгресмен закликав президента схвалити відповідні обмеження, оскільки, на його думку, запровадження США санкцій, які карали б тих, хто використовує хімічну зброю «мало б вирішальне значення для стримування наступних атак».

У листі Ройс звинуватив Адміністрацію президента у зриві встановленого законом строку для ухвалення президентом цього питання більш ніж на місяць.

Тепер встановлений ще один дедлайн — два тижні, після чого президент повинен буде повідомити Конгрес про своє рішення з приводу того, чи будуть США запроваджувати санкції проти Росії за отруєння в британському Солсбері колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

«В останні роки Володимир Путін неухильно нарощував свою кампанію з консолідації влади і підірвав Сполучені Штати. Вашу згода з Актом про знищення хімічної і біологічної зброї та припинення бойових дій 1991 року має вирішальне значення для того, щоб показати Путіну, що ми серйозно ставимося до того, щоб оскаржувати його смертоносні дії, а також його атаки на нашу демократію», — йдеться в листі.

Нагадаємо, в США і Великій Британії вважають, що Головне розвідувальне управління Російської Федерації (ГРУ РФ) може бути відповідальним за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Схожі новини