Передплата 2024 «Добрий господар»

До 21 серпня у садочки Львова зарахують 900 дітей

  • 26.07.2018, 19:28
  • 680

У Львові на громадських слуханнях обговорили, як удосконалити електронну чергу у дитячі дошкільні заклади

«Ми були зареєстровані в обидва садочки на початку року — все згідно із законом. В одному реєстраційному списку ми були другими, в іншому — п'ятими. Пізніше побачили у системі реєстрації повідомлення, що в перший ми не потрапляємо, — каже львівянка Ірина, мати двох малолітніх дітей. — Система нас зареєструвала, як ми з'ясували пізніше, в неіснуючу групу. Ми зраділи, що потрапляємо в другий садочок. Після року очікування ми не потрапляємо і в другий садочок, бо цю групу ліквідували через недобір».

Таку історію жінка розповіла на громадських слуханнях, де говорили про нестачу місць у львівських дитячих садочках та про електронну чергу на зарахування у садочки, яка час від часу дає збої. Представник управління освіти ЛМР Наталія Клочко розповіла, що 2018 — 2020 роках заплановано відкрити 55 груп у садочках Львова. А щодо електронної реєстрації, то, за словами Наталії Клочко, у першій хвилі реєстрування до львівських садочків було зараховано 6 339 малюків. Зараз триває друга хвиля реєстрації, яка завершиться 21 серпня і під час якої планують зарахувати ще понад 900 дітей.

Учасники слухань (їх, до речі, було небагато) говорили про те, що електронна черга час від часу дає збої. Мами хочуть, аби вона була більш зрозумілою і прозорою. Вони запропонували, щоб управління освіти здійснювало не адміністрування цієї програми, а було її користувачем із більш розширеним правом доступу до цієї програми. Програмне ж забезпечення пропонують доручити виключно Міському центру інформаційних технологій.

Ініціатор громадських слухань депутат ЛМР Сергій Івах розповів, що учасники слухань пропонують подавати документи виключно через ЦНАП, а при реєстрації через сайт пропонують заливати скан-копії свідоцтв про народження дітей і посвідчень пільговиків. До пільговиків пропонують включити багатодітні сім’ї та одиноких матерів (батьків).

Також йшлося і про те, щоб підвищити заробітну плату всім працівникам ДНЗ. Ще одна пропозиція, яку довго і жваво дискутували, стосувалася львівської прописки. Депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич пропонував надати можливість людям, які з різних причин не мають львівської прописки, але працюють у Львові, ставати у перші черги на реєстрацію в садочок, а не у треті.

Тепер ініціатори слухань складуть протокол громадського слухання і подадуть до ЛМР. У Львівській міській раді мають розглянути і дати відповідь про результати розгляду висловлених пропозицій.

Олена ПЕТРИК

Схожі новини