Передплата 2024 «Добрий господар»

«Хата» за кордоном

  • 26.07.2018, 18:58
  • 928

Українці купують у Польщі найбільше житла серед іноземців.

У 2017-му українці придбали найбільшу площу житлових приміщень в Польщі у порівнянні з іншими іноземцями. Таку тенденцію Головне управління статистики Польщі відстежує вже третій рік поспіль.

Про це пише Dziennik.

Зауважено, громадяни України придбали квартир загальною площею 70 тис. кв. м, тобто на 16 відсотків більше, ніж минулого року. Усі ж разом іноземці купили 264 тис. кв. м. житла. Реально українці купили 27% усіх площ, набутих всіма іноземцями (фізичними особами).

Видання прямо пов’язує сплеск споживчих інтересів українців на ринку житла у Польщі з початком військового конфлікту на Сході України.

«Питома вага українців на польському ринку житла зросло одразу ж після вибуху війни в Україні, що, у висліді, спричинилося до зростання числа українців у Польщі. За статистикою Національного бюро праці, у 2017 році у Польщі перебувало 900 тисяч громадян України», — пише Dziennik.

Наступні місця у рейтингу набувачів польського житла серед іноземців займають німці, британці, білоруси та французи. Найпопулярнішими були квартири у Варшаві, Кракові та Вроцлаві. У 2017 році іноземці придбали 1047 приміщень у столиці, тобто на 5 відсотків менше, ніж на рік раніше.

За даними Євростату, ціни на житло в Польщі у 2017-му році зросли на 3,4% у порівнянні з попереднім. Хоча, як свідчить інформація Головного управління статистики Польщі, головними причинами зростання ринку житла в країні є історично низькі відсотки і добра ситуація на ринку праці. Останній чинник сприяє високій купівельній спроможності іноземних працівників.


Схожі новини