Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вбивство рівненського підприємця виявилося фейком

На минулому тижні головне управління Національної поліції у Рівненській області повідомило, що у Рівному на стоянці поблизу ринку знайшли застреленого приватного підприємця.

Усі засоби масової інформації оприлюднило цю новину. Та, як у справі з Бабченком, вона виявилася фейковою. Більше того, поки оперативники тримали усе в таємниці, сам «вбитий» телефоном розтрезвонив рідним та друзям, що живий.

«Місяць тому працівники карного розшуку отримали інформацію, що кримінальний авторитет у Рівному готує замовне вбивство. Чиє саме, ми не знали. Але встановили, що вже знайдено і виконавців — двох киян, які раніше були судимі за вбивства, — розповів Сергій Волков, виконувач обов’язків начальника обласної поліції. — Готуючись до вбивства, кияни приїздили кілька разів до Рівного, відслідковували свою жертву, вивчали, куди і коли вона їздить, де залишає автомобіль.

За інформацією правоохоронців, кілери прибули до Рівного напередодні убивства. Вони зупинилися на орендованій квартирі. Коли зранку вийшли з під’їзду зі зброєю у наплічнику, було вирішено їх затримати. У них вилучили гранату Ф-1 та пістолет Макарова з глушником. Найманці зізналися, що мали ліквідувати Загороднюка близько 12-ї години на автостоянці. За роботу їм обіцяли заплатити 20 тисяч доларів, 5 тисяч уже передали. Узгодивши з прокуратурою, поліція вирішила інсценувати злочин.

Уже оголошено підозру двом замовникам вбивства. Кажуть, основний замовник виїхав на територію ЄС ще до дня вбивства, щоб мати алібі. Інший підозрюваний в Україні. Попередньо, злочинна група хотіла заволодіти землею та коштами Загороднюка. Також вона планувала низку злочинів на осінь.

Схожі новини