Передплата 2024 «Добрий господар»

Джемілєву передали щойно оголошену Декларацію політики США щодо Криму

  • 26.07.2018, 16:28
  • 696

Перебуваючи з візитом у Сполучених Штатах Америки, Мустафа Джемілєв, разом із послом України в США Валерієм Чалим, зустрівся з помічником Державного секретаря США з питань Європи і Євразії Вессом Мітчеллом, який вручив Джемілєву щойно оголошену Декларацію політики США щодо Криму.

Про це повідомляє прес-служба «БПП «Солідарність».

Співрозмовники обговорили прийнятий документ у якому наголошується, що: «Сполучені Штати знову підтверджують свою політику щодо відмови визнання вимог Кремля із встановлення суверенітету над територією, захопленою силою всупереч міжнародному праву. Спільно з союзниками, партнерами та міжнародним співтовариством Сполучені Штати відкидають спробу Росії анексувати Крим і зобов’язуються підтримувати цю політику до відновлення територіальної цілісності України».

Мустафа Джемілєв навів пану Мітчеллу «актуальну» інформацію про стан справ із правами людини в окупованому Криму та закликав міжнародну спільноту до більш рішучих дій по відношенню до агресора.

Нагадаємо, що 25 липня Державний департамент США оприлюднив офіційну Декларацію щодо Криму, в якій вказав, що не визнає анексії півострова Росією. Уряд США прирівнює Декларацію щодо Криму до Декларації Веллеса у 1940-му році, що засудила окупацію країн Балтії з боку СРСР та закріпила невизнання Америкою їх анексії. Президент Петро Порошенко привітав заяву і подякував Адміністрації Президента Дональда Трампа «за безкомпромісну позицію щодо підтримки територіальної цілісності України в міжнародно-визнаних кордонах».

Схожі новини