Передплата 2024 «Добра кухня»

Магнітні бурі та найдовше місячне затемнення ХХІ століття: фахівці розповіли про особливості цього дня

  • 26.07.2018, 09:15
  • 1 049

Уже цієї п’ятниці, 27 липня, відбудеться найдовше місячне затемнення в цьому столітті, яке триватиме 1 годину 43 хвилини.

За повідомленнями астрономів, затемнення почнеться о 21.24 за київським часом.
О 22.30 Місяць повністю зайде в тінь Землі і стане червоним. Пік затемнення відбудеться о 23.22, а в 00.13 затемнення завершиться.

Таке рідкісне і містичне явище, на жаль, має небезпечний вплив на здоров'я.
Через те, що небесне явище припадає на повню — варто стежити за своїми емоціями. Не варто гніватися на когось та скаржитись на життя. На думку фахівців, якщо ви, наприклад, посварились з рідними — не завжди явища природи в цьому винні, повідомляє ТСН.

Магнітні бурі виникають, коли на сонці потужні вибухи. Викидається величезна кількість плазми, яка летить прямісінько до нас та наштовхується на магнітну оболонку планети.

Фізик Андрій Романець розповів, що в ліси чи полі, де немає спотворених полів, все — в межах норми. От в сучасних будинках магнітне поле — спотворене.

Нині варто боятися не так магнітних бур, як того, що нас оточує, каже фахівець. На його думку, те, що маємо зараз, аж ніяк не може вплинути на самопочуття людини та природу.

У психотерапевта Катерини Балінської інша думка. Мовляв, дуже легко і здорово перекласти свої відчуття на якісь знаки зодіаку або магнітні бурі. На її думку, насправді на організм впливає чимало факторів, у тому числі — емоційний і психологічний стан, а ще — зміна погоди.

Терапевт Марина Крапивнер радить вчасно їсти та лягати спати, не курити і вживати менше алкоголю.

А щодо найдовшого місячного затемнення в цьому столітті, яке відбудеться вже в п’ятницю, 27 липня, то тут головне не накручувати себе, радять астрологи.

Схожі новини