Передплата 2024 «Добра кухня»

У Кривому розі через смерть військового відкрили провадження проти лікарів

  • 26.07.2018, 08:43
  • 466

У Кривому Розі через смерть у лікарні учасника бойових дій на Донбасі Володимира Близнюка відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомили у Криворізькому відділенні поліції, передає Радіо Свобода.

Провадження відкрите за частиною 1 статті 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником). У поліції не коментують хід розслідування.

24 липня в Кривому Розі активісти та друзі Володимира Близнюка відвідали міську лікарню № 16, вимагаючи від керівництва пояснень щодо лікування бійця в цій медустанові, а також вибачень родині за заяви, зроблені після його смерті. Тоді керівництво лікарні припускало, що військовий міг бути ін’єкційним наркоманом.

Пізніше, у відповіді на запит видання, у лікарні заявили, що судово-медичний розтин, здійснений 10 липня, повністю підтвердив діагноз, поставлений бійцеві в лікарні. З етичних міркувань Радіо Свобода не оприлюднює вказаний діагноз, але про наркозалежність не йдеться.

Близнюк помер у 16-лікарні в ніч з 7 на 8 липня у Кривому Розі. Він оголошував голодування «через недбальство лікарів». Місцеві активісти звернулись до в. о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун та народних депутатів з вимогою створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради і провести детальну перевірку щодо цієї смерті та дій лікарів.

Близнюк оголошував голодування 27 червня. За заявами бійця, у лікарні йому відмовили в безкоштовному наданні медичних препаратів, видавши лише список ліків, які треба було придбати власним коштом. Пізніше на своїй сторінці у Facebook чоловік повідомив, що припиняє голодування, адже ліки йому вже надані «якимось фондом».

Схожі новини