Передплата 2024 ВЗ

Відомий дизайнер Роксолана Богуцька представила свою нову колекцію на конкурсі «Міс українська Канада-2018»

А корону переможниці отримала Юлія Щербань з Альберти

Фінал конкурсу «Міс українська Канада-2018» відбувся кілька днів тому в канадському Mississauga Living Arts Centre. Корону переможниці й титул «Міс українська Канада-2018» завоювала Юлія Щербань з Альберти. Колишня львів’янка займається фігурним катанням, багато часу й сил віддає благодійності. На конкурсі краси Юлія підкорила публіку та журі безпосередністю, вродою, грацією і талантом.

Під час церемонії нагородження відбувся показ колекції одягу «Весна-літо-2018» відомого українського дизайнера Роксолани Богуцької, яка спеціально прилетіла в Торонто з Києва.

— Нас запросили взяти участь у цьому конкурсі півроку тому, — розповіла журналісту «ВЗ» Роксолана Богуцька. — Не готували спеціально до свята колекцію, бо нам не треба було показувати суконь на учасницях. Це було окреме фешн-шоу у рамках фестивалю краси. Розуміючи, чого від нас чекають на сцені у Торонто, ми зробили з двох останніх колекцій, «Весна-літо-2018» і круїзної, одну. Вибрали найкращі речі, представили «вершки». Повторили взуття, аксесуари і сформували 40 моделей.

— Чим відрізнялася ця колекція від попередніх?

— У представленій колекції було більше етноматеріалу. Ми не мали наміру на фестивалі демонструвати сорочки, які зазвичай везуть до Канади. За океаном я хотіла показати принтовані тканини, щоб довести світові, що можемо щось нове. Щоб глядач міг сприймати українську моду не лише як просто вишивку на тканині. Українська мода — це модерн, а не банальні сарафан, сорочка, або сукня, підперезана поясом. У колекції — модний силует, модна кольорова гама, аксесуари, усе, що можна носити на щодень. Але усе це має українське коріння. У «канадській» колекції переважали шовкові тканини з принтами за мотивами української вишивки, які ми самі розробили.


Схожі новини