Передплата 2024 «Добра кухня»

Волкер зробив важливу заяву про Україну та переговори з Путіним

  • 25.07.2018, 14:38
  • 464

Представник Держдепу США у справах України Курт Волкер, Україна опиниться в невигідній ситуації, якщо не продовжить дію закону про особливий статус Донбасу.

Про це повідомляє Голос Америки.

«Я розумію розчарування українських законодавців і суспільства. Вони робили необхідні кроки, такі як прийняття цього закону про особливий статус і закону про амністію. Зате Росія не зробила нічого для завершення конфлікту і виведення військ», — заявляє Волкер.

На думку Волкера, закон був прийнятий, але застосування цього закону було відсутнє.
«На сьогодні немає і особливого статусу. Він запрацює тільки в тих умовах, коли буде домовленість, коли Росія виведе війська і будуть проведені місцеві вибори», — додає спецпредставник США.

Крім того, він вважає, що більше шкоди від припинення дії закону, ніж від його продовження.

«Я не бачу ніякої шкоди в продовженні дії закону. Нічого не зміниться від сьогодні і до того дня, коли дія закону вже буде продовжено. Думаю, в цьому нічого поганого. Зате Росія буде використовувати призупинення дії закону в якості причини скаржитися на Україну. там скажуть, що Україна не хоче виконувати Мінські угоди. Тому просто не давайте Росії цього аргументу. Продовження дії закону нічого насправді не змінить «, — упевнений Волкер.

Волкер вважає, що з української сторони було б логічним продовжувати тиснути на Росію і не дозволити їй використовувати призупинення дії закону проти України.

Схожі новини