Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пенсію затримали на п’ять днів!

«Укрпошта» киває на Пенсійний фонд і обіцяє усе виплатити «як тільки — так одразу»

На Львівщині пенсію отримали тільки ті пенсіонери, які отримують її з 4 по 20-те число місяця. Після 20-го «застопорило». У місцевих поштових відділеннях — пусто, черг за пенсіями немає. Натомість телефони аж почервоніли від дзвінків обурених пенсіонерів. Поштарям, які «ні сном ні духом» не знали, чому немає грошей, довелося вибачатися перед мешканцями. Лише 24 липня у центральному апараті «Укрпошти» спохопилися, що треба б літнім людям пояснити, у чому причина затримки.

Відповідне оголошення з’явилося на офіційному сайті підприємства поштового зв'язку «Укрпошта»: «Шановні клієнти! „Укрпошта“ працює у штатному режимі. Станом на сьогодні існують тимчасові технічні затримки фінансування Пенсійним Фондом України виплати пенсій. Інформуємо, що виплата за період з 4 по 20 липня здійснюється в повному обсязі. „Укрпошта“ своєчасно повідомлятиме клієнтів про відновлення фінансування та зміни в графіку виплати пенсій за період з 18 по 25 липня. Запевняємо наших клієнтів, що „Укрпошта“ робить все можливе задля забезпечення найшвидшої виплати пенсій».

Тобто «перекинули стрілки» на Пенсійний фонд і так достеменно не повідомили, коли саме відновлять виплату пенсій. Інформацію про це пенсіонерам доводиться «вибивати» самим. 85-річна пенсіонерка пані Іванка з дому не виходить, тому пенсію їй приносили додому. Вона мала отримати гроші 21 липня, однак цього дня омріяний листоноша так і не прийшов. Жінка три дні телефонувала на своє поштове відділення, запитуючи, коли будуть гроші. «Вибачте, грошей наразі немає. Самі не знаємо, що сталося», — чемно відповідали поштарі. Лише у середу, 25 липня, пані Іванці повідомили, що це була технічна затримка, гроші мають бути і протягом двох днів пошта буде намагатися розрахуватися з усіма. Можна тільки уявити, які шалені черги із пенсіонерів зараз вишикуються до усіх поштових відділень…

А тим часом…

На офіційному сайті Пенсійного фонду повідомили про причини затримки пенсій: «На численні звернення щодо зміщення строків виплати пенсій у липні 2018 року Пенсійний фонд України інформує: зміщення графіку фінансування виплат зумовлено касовими розривами надходження Єдиного соціального внеску. З початку місяця на виплату пенсій спрямовано 24,9 млрд. грн., зокрема 1,7 млрд. грн. — протягом 24 липня. Виплата пенсій у поточному місяці (липні. — Авт.) буде забезпечена фінансовим ресурсом у повному обсязі».

Що таке касовий розрив? Це тимчасова відсутність грошових засобів, необхідних для фінансування чергових видатків з бюджету. Простими словами: касовий розрив — це коли настає необхідність витратити гроші, передбачені у бюджеті, а надходжень до бюджету бракує…

Схожі новини