Передплата 2024 «Добра кухня»

Постраждалий від «Новачка» британець розповів подробиці отруєння

Роулі розповів, що за пару днів до отруєння знайшов запечатану коробку від парфумів, яку вирішив подарувати Дон Стерджесс, для якої отруєння «Новачком» стало летальним.

Британець Чарлі Роулі, який потрапив до лікарні внаслідок отруєння нервово-паралітичною речовиною «Новачок» у місті Еймсбери, за пару днів до отруєння знайшов запечатану коробку від парфумів.

Знахідку Роулі вирішив піднести в якості презенту своїй співмешканці Дон Стерджесс. Про це британець розповів в інтерв'ю телеканалу ITV.

Після того, як жінка нанесла вміст флакона на зап'ястя, пара опинилася в лікарні.

«Десь через 15 хвилин Дон сказала, що відчула головний біль, і запитала, чи є у мене таблетки. Поки я оглядав квартиру вона сказала, що відчуває себе дивно і повинна лягти у ванну, що мені тоді здалося трохи дивним. Я увійшов у ванну кімнату і знайшов її у ванні, повністю одягнену, у дуже хворому стані», — розповів Роулі.

За його словами, він не міг подумати, що в запечатаній коробці від парфумів може знаходиться щось нелегальне або небезпечне.

«Страшно подумати, що щось може бути замасковано таким чином і залишено для публіки», — сказав британець.

Британець не пам'ятає, як йому стало погано, проте його друзі розповіли, що він почав спотикатися, а з рота пішла піна.

Нагадаємо, 30 червня в місті Еймсбері, недалеко від Солсбері, де знайшли отруєними Сергія і Юлію Скрипалів, були виявлені без свідомості 44-річна Дон Стерджесс і 45-річний Чарлі Роулі.

Схожі новини