Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

65 людей померли від рекордної спеки в Японії за минулий тиждень

  • 24.07.2018, 14:20
  • 552

Через безпрецедентну спеку в Японії за один тиждень померли щонайменше 65 людей, переважно внаслідок теплових ударів, повідомила влада країни у вівторок, 24 липня.

За даними агентства з пожеж та ліквідації наслідків стихійних лих, ще 22 647 людей були госпіталізовані. Загалом, з початку липня через спеку в Японії померли 80 людей, а понад 35 тисяч були госпіталізовані, повідомила «Німецька хвиля».

Серед загиблих є як люди похилого віку, так і діти.

«Оскільки хвиля рекордної спеки продовжує охоплювати країну, необхідні термінові заходи для захисту життя школярів», — заявив представник уряду Йошіхіде Суга. Він зазначив, що цього року шкільні канікули можуть бути продовжені через спеку. В уряді заявили, що нададуть додаткові кошти для встановлення до наступного літа кондиціонерів в усіх школах.

23 липня у місті Кумагая поблизу Токіо стовпчик термометра піднявся до 41,1 градуса за Цельсієм, що стало рекордом за всю історію спостережень в країні, повідомили метеорологи, які вже назвали цю спеку стихійним лихом. У інших японських містах температура піднялась до 35−40 градусів. Очікується, що спека триматиметься в країні до початку серпня.

Схожі новини