Передплата 2024 ВЗ

Кошти, зібрані на благодійному показі жіночого одягу Олени Олійник, передадуть Буківському будинку-інтернату

Інформаційним партнером заходу стала газета «Високий Замок»

Завжди схиляю голову перед тими, хто свої досягнення приурочує добрій справі. Саме до таких належить відомий дизайнер одягу Олена Олійник, яка представила у Львові колекцію жіночого одягу «весна-літо-2019». Цього разу це не був традиційний показ, а благодійний, інформаційним партнером якого стала газета «Високий Замок». Зібрані з показу кошти пані Олена вирішила офірувати для потреб Буківського будинку-інтернату.

— Ми з Оленкою дружимо понад двадцять років, — розповіла журналістові «ВЗ» соціальний діяч, організатор і креативний директор заходу Оксана Бондарук. — Олена створила фантастичну колекцію. Я їй запропонувала влаштувати благодійний показ. Як з’ясувалося, це була її мрія, яку вона виношувала давно, але не знала, як правильно її здійснити.

Чому вирішили обрати для доброї справи саме Буківський інтернат, що на Самбірщині? Річ у тім, що туди потрапляють не лише дорослі жінки, обділені долею і здоров’ям, а й маленькі діточки, від яких відмовилися батьки. А оскільки, як відомо, краса врятує світ, Олена свою допомогу вирішила втілити адресно.

Долучитися до доброї справи зголосилося понад 150 осіб. За вечір зібрали понад 34 тисячі гривень.

— Ще півтора року тому, коли я почала створювати нову колекцію, сказала своїм подругам, що мрію зробити не просто показ, а подію дуже масштабну, щоб була приурочена до чогось дуже особливого, — сказала журналісту «ВЗ» дизайнер Олена Олійник. — Голова організації «Клуб ділових українських жінок» Юлія Жишко, з якою ми давно занйомі, підказала, що є такий інтернат, у якому живуть 80 неповносправних жінок. Я створюю естетику, моду, новий дизайн для красивих жінок і просто жінок, які хочуть виглядати ще кращими і неповторнішими.

А тим дівчатам і жінкам, які живуть у Буківському інтернаті, не треба розповідати про сучасну моду і стиль, бо у побуті їм важко, вони не можуть самі себе забезпечити. Їм потрібна допомога. Допомога небайдужих людей. Тому я, як жінка, вирішила допомогти іншій жінці. Точніше, тим жінкам, які потребують моєї допомоги.

Грошей передавати на потреби інтернату не будуть. Усе, що потребують дівчата і жінки закладу, буде закуплено і вручено кожній особисто. Олена Олійник з Оксаною Бондарук вже знають, що саме треба купити, — спідню білизну, нічні сорочки, речі, необхідні для жінок, прикутих до ліжка… Окремо найнеобхідніші речі буде закуплено дітям.

— Коли усе купимо, повеземо особисто, — додає пані Олена. — Бо ж не усе впирається у матеріальний бік справи. Можливо, ці жінки потребують спілкування, хочуть, щоб хтось усміхнувся і потримав за руку, а може, вислухав їхній біль і розпач…

Схожі новини