Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні вказали на хитрість Лукашенка в боротьбі з корупцією

  • 23.07.2018, 18:18
  • 513

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в боротьбі з корупцією використовує хитру схему «посадка-звільнення» чиновників і бізнесменів.

Про це «Апострофу» заявив білоруський журналіст, який живе і працює в Україні, Вадим Довнар.

За його словами, таким чином Лукашенко, по-перше, демонструє населенню, що він готовий боротися з корупцією, а по-друге, утримує фінансово-промислові групи під своїм контролем

«Слід розуміти, що так звана боротьба з корупцією — це споконвічна „фішка“ Лукашенка, завдяки чому він свого часу і прийшов до влади. Варто розуміти, що в Білорусі все під контролем влади. Не може бути значного корупціонера без контролю над ним. Тому беруть (реально корупціонер чи ні — справа десята) тих, хто може бути якось впізнаваний для мас, яким зараз живеться зовсім несолодко, а підвищити життєвий рівень, як і придумати нові способи піару, Лукашенко і його оточення не здатні», — зазначив Довнар.

Він додав, що, крім піару, є й інші цілі подібних «чисток».

«Труснути на гроші або поміняти ланцюжки взаємозв'язків кланів. А те, що їх потім по-тихому відпускають, так треба розуміти, що всі вони „класово близькі“ до керівництва країни», — підсумував журналіст.

Схожі новини