Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чотири атракціони в парку культури віджили своє

Фахівці управління держпраці у Львівській області звернулися до суду, вимагають заборонити використання атракціонів та кахельної печі. Адміністрація парку має свої аргументи.

Фахівці Головного управління Держпраці у Львівській області провели планову перевірку у ЛКП «Львівський центральний парк культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького». Виявили кричущі факти порушень у сфері охорони праці, зокрема й такі, що створюють загрозу життю працівників цього підприємства. Чотири атракціони та кахельна піч віджили своє, дихають на ладан. Це карусель «Кавові чашечки», дитяча фігурна карусель, ланцюгова дитяча карусель та дитяча вежа.

«Головне управління Держпраці у Львівській області звернулося до Львівського окружного адміністративного суду з проханням застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду до парку культури. Зокрема, управління Держпраці просить суд зобов’язати адміністрацію парку зупинити експлуатацію кахельної печі та чотирьох атракціонів», — повідомили «ВЗ» у прес-службі управління держпраці Львівщини.

Журналіст «ВЗ» звернулася по коментар до керівника парку культури імені Богдана Хмельницького Олександра Молодого (директором цього парку працює четвертий рік). З перших секунд спілкування йому не сподобалися критичні питання журналіста. «Це допит? Ви що маєте до мене претензії?», — уточнив пан Олександр? Відповів, що чотири атракціони, до яких мають претензії посадовці управління держпраці цілком справні і їх ніхто не закриватиме. А управління держпраці вважає по-іншому, каже пан Олександр, бо адміністрація парку не дала їм хабара. «Суми ніхто не називав і не казав „Дайте хабар!“, — продовжує розмову Олександр Молодий. — Вважаю, що це управління треба ліквідувати, як неефективне, дурне і тупе створіння… Будемо захищати свої інтереси в суді».

Схожі новини