Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Білий дім не підтримує ідею Путіна про референдум на Донбасі

Плебісцит, проведений на непідконтрольній Україні території, не матиме легітимності, вважають в адміністрації Дональда Трампа

Білий дім не розглядає підтримку ідеї Росії щодо референдуму на Донбасі після зустрічі Дональда Трампа з Владіміром Путіним у Гельсінкі.

Про це повідомило агентство Associated Press.

«Адміністрація Трампа не розглядає можливість підтримки підтриманого Путіним заклику про референдум на Сході Україн», — повідомило агентство.

За даними агентсва, Білий дім дотримується позиції, що мінські домовленості 2015 року не передбачають проведення будь-яких референдумів. Крім того, референдум, проведений на непідконтрольній Україні території, не матиме легітимності, вважають у Білому домі.

На підтвердження цієї позиції агентство Bloomberg наводить слова речника Ради національної безпеки Білого дому Гаррета Маркіса. «Адміністрація США не розглядає питання щодо підтримки проведення референдуму на Сході України», — заявив Маркіс.

Агентсво AP також прогнозує, що європейські союзники України теж виступлять проти російської ідеї провести референдум на тимчасово окупованих територіях Східної України.

Схожі новини