Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Посол Росії у США спробував відповісти на запитання, чи полетить Путін до Вашингтона?

Анатолій Антонов заявив, що у Гельсінкі обговорювалися «пропозиції для Донбасу»

Москва готова обговорювати ймовірний візит Володимира Путіна до Америки після несподіваного запрошення Дональда Трампа. Про це заявив у Вашингтоні надзвичайний та повноважний посол РФ у США Анатолій Антонов.

Попри невизначеність у тому, що ж обговорювали Трамп І Путін під час розмови тет-а-тет у Гельсінкі, посол Антонов заявив, що важливо спочатку дати раду з наслідками цих переговорів, а не втягуватися у підготовку нових.

Він підкреслив, що він не бачив запрошення Трампа, але «Росія завжди була відкрита для таких пропозицій». «Ми готові до обговорення цього питання, — заявив Анатолій Антонов.

Звісно, останнє слово — за Кремлем, однак звідти досі не відповіли на запрошення Дональда Трампа.

Посол не розповів, про що конкретно говорили президенти на саміті у Фінляндії, однак зауважив, що дипломатичні дискусії мають бути стриманими задля своєї ефективності.

Разом з тим, він зауважив, що йшлося про ймовірний референдум на сході України. «Ці питання обговорювалися. Президент Путін надав Трампу конкретні пропозиції щодо вирішення конфлікту в Україні», — додав він.

Трамп, у свою чергу, написав у своєму Twitter, що справді говорив з Путіним про Україну, але не згадував про референдум чи інші подробиці переговорів на цю тему.

Під час прес-конференції Анатолій Антонов засудив «антиросійський гнів» у США, який посилився після провального, на думку більшості американців, саміту Трамп-Путін. Посол знову повторив, що Росія не втручалася у вибори у США, не має стосунку до отруєння Сергія Скрипаля у Великій Британії.

Дипломат визначив саміт у Гельсінкі як «ключову подію» міжнародної політики, покепкував над припущеннями про те, що «президенти уклали певні таємні угоди», а також відзначив значний прогрес у порозумінні між США та РФ у справі сирійського конфлікту.

Схожі новини