Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

МЗС України відкинуло ідею про референдум на Донбасі під дулом російських автоматів

  • 20.07.2018, 19:14
  • 318

Україна категорично відкидає ідею президента Російської Федерації Володимира Путіна про проведення референдуму на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це заявив написав політичний директор Міністерства закордонних справ України Олексій Макеєв.

«Кремль відчайдушно намагається узаконити свій злочин у вигляді агресивної окупації Криму і Донбасу. Ми категорично відкидаємо цю дивну ідею про проведення референдуму на окупованих територіях під дулом російського пістолета», — зазначив він.

Макеев наголосив, що така ідея є абсолютно неприйнятною для України і її партнерів.

Зазначимо, що така реакція послідувала після того, як 19 липня агентство Bloomberg з посиланням на джерела повідомило, що президент Р Ф Володимир Путін на зустрічі з президентом США в Гельсінкі 16 липня запропонував президенту США Дональду Трампу провести референдум на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

За словами джерел, про свою пропозицію Путін розповів на зустрічі з послами Росії 19 липня.

Як повідомляє видання, прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков відмовився коментувати деталі того, що Путін сказав про Україну на саміті, сказавши тільки: «Обговорювалися деякі нові ідеї. Вони будуть опрацьовуватися».

Співрозмовники агентства стверджують, що президент РФ заявив, що було вирішено не озвучувати ініціативу про референдум публічно, «аби президент США міг її обдумати».

Схожі новини