Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові експонують «Інспірації ДОБРА» Ярини Юрик

  • 20.07.2018, 09:38
  • 951

Національна галерея мистецтв запрошує оглянути роботи відомої художниці.

Львівська національна галерея мистецтв ім. Б. Возницького презентує персональну виставку малярства заслуженого художника України Ярини Юрик «Інспірації ДОБРА».

Виставка експонується до 28 липня 2018 року у історичному приміщенні — Cалоні Палацу Лозинських, відділі європейського мистецтва 19−21 століття (Львів, вул. Стефаника, 3).

Експозицію виставки Ярини Юрик «Інспірація добра» становлять роботи із серій: «Моя Україно…» та «Творення…». Ці роботи були обрані журі Салону дизайну та акварелі (2017 р., 2018 р.) та вперше в історії України експонувались у Національному музеї Гранд пале в Парижі; а також — журі Осіннього салону Латинської Америки (2016 р.) та експонувались у Меморіалі Латинської Америки в м. Сан- Пауло (Бразилія). Були представлені на найбільшій виставці мистецтва у світі «Art expo New-York» — 2017 та на Тижні мистецтва у Майямі (США).

Мистецтво спонукає до життя у мирі, взаємоповазі до інших, повазі до їхніх міркувань та світоглядів, у гармонії і єдності з природою… Зупинімо насильство! Збережемо пам’ять! Пам’ятаймо, що усі ми: теперішні, минули і прийдешні у цьому світі перебуваємо лише мить…" - з такими зверненнями до глядачів міжнародних виставок з у багатьох країнах світу зверталася українська художниця Ярина Юрик.

Довідка

Ярина Юрик — художниця-аквареліст, член Національної спілки художників України, кандидат архітектури, заслужений художник України. народилась та живе у м. Львові, де працює доцентом кафедри дизайну та основ архітектури НУ «Львівська політехніка». Ярина Юрик — засновник сучасного кордоцентричного світоглядного напряму акварельного малярства в Україні
Відбіркові комітети міжнародних виставок обирали її роботи для експонування у багатьох країнах Європи, Америки та Азії та роботи здобували перемоги у міжнародних конкурсах малярства. Роботи зберігаються в приватних і музейних колекціях України та світу.

Схожі новини