Передплата 2024 «Добра кухня»

До Львова привезуть скрипку Моцарта

У п’ятницю, 20 липня, до міста Лева привезуть унікальний раритет — скрипку знаменитого австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта. Її презентуватимуть у Палаці Потоцьких.

Скрипка Моцарта вперше помандрує до України. Цей музичний інструмент не часто покидає межі музею у Зальцбурзі. Лише у кількох країнах скрипка звучала на концертах, зокрема в Японії, Італії, Німеччині, Швейцарії, Литві та Кубі. Як розповіла «ВЗ» прес-секретар фестивалю LvivMozzArt Марія Курило, інструмент виготовив майстер П'єтро Антоніо Далла Коста в італійському Тревізо 1764 року. Скрипка належала Моцарту, композитор використовував її протягом останніх років життя у Відні.

У неділю, 22 липня, на концерті-закритті фестивалю LvivMozArt австрійський скрипаль Франк Стадлер на оригінальній скрипці Моцарта виконає скрипковий концерт славетного класика. На концерті також прозвучить романтична музика — концерт Фелікса Мендельсона. А розпочне програму «Увертюра ре мажор» «патрона» фестивалю, композитора Франца Ксавера Моцарта, сина Вольфганга Амадея.

Схожі новини