Передплата 2024 ВЗ

Письменник Богдан Коломійчук представив свій роман про Франца Ксавера Моцарта

  • 19.07.2018, 16:19
  • 528

Презентація книги Богдана Коломійчука «Моцарт із Лемберга» відбулася у Дзеркальній залі палацу Потоцьких. Книжку сучасного автора до друку підготувало «Видавництво Старого Лева». Підтримували пана Богдана засновники мистецького проекту LvivMozArt — головний диригент Баварської національної опери Оксана Линів, громадський діяч Олег Мацех, видавчиня та поетеса Мар`яна Савка. Зокрема, Оксана Линів написала передмову до видання.

Залу заповнило багато гостей, які насолоджувалися музикою Франца Ксавера Моцарта у виконанні Віктора Андрійченка (скрипка) та Ірини Зарицької (фортепіано). Богдан Коломійчук, описуючи нелегке життя сина великого Вольфганга Амадея Моцарта, Франца Ксавера, спирається на історичну біографію митця, але поєднує її з художніми доповненнями. Події відбуваються у першій половині XIX століття у Відні, Галичині та Баварії. Багатьом невідомо, що у Львові, який тоді був Лембергом, наймолодший Моцарт прожив тридцять років.

Молодшому сину геніального композитора не вдалося досягти батькових вершин, хоча теж був обдарований талантом. На життєвому і творчому шляху Франца Ксавера не бракувало інтриг та випробувань, кохання і пристрасті. Саме тому обкладинка книги оформлена символічно, як чорні й білі клавіші рояля…

Автор: Лідія Цюпера

Схожі новини