Передплата 2024 «Добра кухня»

В очікуванні приходу бойовиків: стало відомо про реальні настрої в Маріуполі

  • 19.07.2018, 11:16
  • 773

Серед жителів Маріуполя Донецької області є чимало людей, які вороже ставляться до української армії і влади та чекають приходу в місто бойовиків ДНР.

Про це «Апострофу» розповіли місцеві жителі.

«Деякі персонажі тут відкрито говорять, що чекають приходу ДНР. При цьому їх не бентежить, що в ДНР козирні зарплати — це 5−7 тисяч рублів, а вони тут отримують удвічі більше, і не в рублях, а в гривнях. Незрозуміло, що у таких тіл взагалі відбувається в голові», — розповів мешканець Маріуполя Антон, який працює на підприємстві" Азовсталь".

Дану інформацію підтвердив і маріупольський фотожурналіст Сергій Ваганов. Він звернув увагу, що якщо почитати коментарі до будь-якої новини про армію, президента чи добробатах на місцевих сайтах, то можна побачити величезний рівень ненависті людей.
«У центрі міста біля згорілої будівлі міськради довгий час кожен день стояла група «ватників», які чекають «наших хлопчиків» і приходу ДНР. Але в ході реконструкції площі там спиляли тополі, і немає тіней. Куди вони перемістили свій ватний клуб, вже й не знаю.

Показовою була картина 9 травня. До згорілого при спробі захоплення орками міськвідділу міліції несли квіти в пам'ять точно не про загиблих міліціонерів. Незважаючи на зусилля проукраїнських активістів та інформації про заборону акції «Безсмертний полк», були групи з фотографіями учасників ВВВ з георгіївськими стрічками і відповідною риторикою. Досить багато жителів мікрорайону «Східний», який обстріляли в січні 2015 року з «Градів», досі впевнені в тому, що їх обстріляла українська армія. І це при тому, що зараз йде суд над наводчиком артилерії ДНР з переконливою доказовою базою його зв'язку з терористами", — також зазначив фотожурналіст.

Схожі новини