Передплата 2024 ВЗ

Київ просить роз’яснень у США про переговори Трампа і Путіна щодо України

  • 18.07.2018, 17:36
  • 484

Київ просить роз’яснень у Вашингтона про нібито обговорення на зустрічі президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна в Гельсінкі «нових пропозицій» щодо врегулювання ситуації на Донбасі і в анексованому Криму.

Про це агентству «Інтерфакс-Україна» повідомило джерело в дипломатичних колах .

«Україна запросила офіційних роз'яснень у Вашингтона про нібито обговорення на американо-російській зустрічі в Гельсінкі» нових пропозицій з врегулювання ситуації в південно-східних регіонах України", про що заявив президент Росії у своєму інтерв'ю російським ЗМІ", — розповів співрозмовник агентства в середу.

Співрозмовник також уточнив, що Київ запропонував Вашингтону офіційно спростувати цей факт у разі непідтвердження цієї інформації.

16 липня в столиці Фінляндії відбулися переговори між Дональдом Трампом і Владіміром Путіним.

Президент РФ в інтерв'ю російським ЗМІ заявив, що домовився з Трампом про нові способи врегулювання ситуації на сході і півдні України.

«Друге: ми говорили про Україну. Там є деякі ідеї нові стосовно способів врегулювання кризи на південному сході країни. Домовилися пропрацювати це поки що на експертному рівні. На мій погляд, це теж позитивний такий елемент руху вперед», — заявив Путін.

Схожі новини