Передплата 2024 «Добра кухня»

«Щоб стати нареченою Христа — не обов’язково бути незайманою»…

  • 18.07.2018, 16:54
  • 1 602

Ватикан скасував вимогу зберігати цноту жінкам, які вирішили присвятити життя покаянню, благодійності і молитві.

«Це випливає з документу, опублікованого на офіційному сайті Римо-католицької церкви», — повідомляє The Gardian.

У Ватикані наголошують: йдеться не про черниць (членкинь закритої общини, які дають клятву вести аскетичний спосіб життя), а про «наречених Христа». Це — незаміжні жінки, які трактують свою фізичну цноту як дар Ісусу Христу, присвячуючи своє життя покаянню, благодійності та молитві. На відміну від черниць, вони не живуть у монастирях і не носять спеціальний одяг. Більшість із них ходить на роботу, забезпечуючи себе фінансово. Це — близько п'яти тисяч дів зі 42 країн світу (найбільше — у Франції, Італії та Аргентині).

Посвята триває два роки. У документі зазначається, що «діви віддаються Ісусу Христу у невинності. Вони переживають духовну плодючість від стосунків з ним». Але також у тексті йдеться, що збереження реальної фізичної цноти для жінки, яка хоче стати «нареченою Христа», не є обов'язковою умовою: «Заклик дати клятву дівочої, подружньої та плідної любові до Христа не зводиться до символу фізичної невинності».

Християнки, які зобов'язалися відмовитися від плотських утіх, шоковані рішенням Римо-католицької церкви. Асоціація присвячених дів США, яка налічує 235 учасниць, виступила із офіційною заявою, повідомивши, що організація «глибоко розчарована тим, як документ виключає найважливіші і природні ознаки посвячення».

Схожі новини