Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко показав відео демонстраційного польоту нового українського літака Ан-178 у Лондоні

  • 18.07.2018, 11:47
  • 566

Український літак Ан-178 днями здійснив демонстраційний політ у передмісті столиці Великобританії — Лондона на міжнародному авіакосмічному салоні Farnborough Airshow.

Відео демонстраційного польоту у своєму Facebook опублікував президент України Петро Порошенко.

«Транспортний турбореактивний літак Ан-178 — розробка інженерів [державного підприємства] „Антонов“. І, що найголовніше, 78% комплектуючих для літака виробляються в Україні, а Росія виключена зі списку країн, які виготовляють решту деталей для нашого Ан-178», — написав він.

Зазначимо, перший політ літака Ан-178 відбувся 7 травня 2015 року, а викочування його з заводу відбулося в квітні 2015-го. Загалом збудовано два таких літаки, один з них призначений для статичних випробувань.
Україна вже показувала цей літак на міжнародних авіасалонах у Франції, Об’єднаних Арабських еміратах та у Сполучених Штатах Америки.

Ан-178 — середній транспортний літак вантажопідйомністю 15−18 тонн, (два стандартних морських контейнери). Його швидкість становить 825 км/год, висота польоту — 12 км, дальність польоту — 5,5 тис. км. Літак може сідати і злітати з будь-яких аеродромів, у тому числі з ґрунтовим покриттям, що робить його придатним і для оборони.

Farnborough Airshow-2018 — це міжнародна виставка, присвячена літальним апаратам всіх типів і призначень, авіаційних і космічних двигунів, супутників, ремонту і технічного обслуговування авіаційної техніки, радарів і систем спостереження, авіонікою і наземного обладнання тощо. Виставка проходить кожні два роки і є найбільшою експозицією у Великобританії і однією з основних в світі. Цьогоріч Farnborough Airshow почалася 16 липня і триватиме до 22 липня.

Схожі новини