Передплата 2024 ВЗ

США можуть урятувати Європу від виплати величезної «данини» Росії: що для цього потрібно

  • 17.07.2018, 20:58
  • 590

США можуть завадити будівництву газопроводу «Північний потік-2», який росіяни планують прокласти до Німеччини по дну Балтійського моря. Для цього вони можуть зробити кілька речей, наприклад ввести санкції проти учасників будівництва газопроводу, а також почати постачання свого газу на європейський ринок.

Про це «Апострофу» розповів російський блогер і фінансист Слава Рабинович.

Що стосується «Північного потоку-2», США можуть зробити три речі. По-перше, продовжувати переконливо доводити, як це робив Трамп, що якщо США, найбільший учасник НАТО, захищає Європу від Росії і платить за це, то цим країнам не треба ставати фінансовим, енергетичним і економічним заручником Росії, залежати від російських енергоресурсів і платити за це Росії величезну «данину».

По-друге, США повинні тоді допомогти вирішити Європі це питання і побудувати інфраструктуру, яка була б економічно і фінансово конкурентною з пропозиціями зі сходу.

І по-третє, Америка може ввести санкції проти учасників будівництва цього проекту. Але для введення таких санкцій повинні бути якісь вагомі підстави. Інших механізмів перешкодити будівництву цього газопроводу я не бачу.
Напевно, США намагатимуться робити ці кроки в комбінації. Але мені складно оцінити ймовірність, по-перше, фінального успіху і, по-друге, в якій мірі вони просуватимуть ці дії.

Схожі новини