Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Садовий в Івано-Франківську заявив, що міста зможуть вивести країну на новий рівень розвитку

  • 17.07.2018, 19:55
  • 588

Міський голова Львова Андрій Садовий у вівторок, 17 липня, відвідав Івано-Франківськ для налагодження співпраці між містами.

У спілкуванні з місцевими журналістами мер розповів про корисний досвід, яким місто готове ділитись із франківчанами, а також презентував кілька найуспішніших проектів Львова у сферах туризму, поводження з відходами та підтримки військовослужбовців.

«Сьогодні ми беремо участь в Urban Talks, який започаткували кілька місяців тому, де говоримо про успішні проекти та ділимось корисними практиками. Ми мали хорошу зустріч із мером Русланом Марцінківом. Незабаром очікуємо у Львові команду з Івано-Франківська, яка перейматиме наш досвід. За 12 років роботи мером я зауважив, що в державі немає інституції, яка була би корисна для міст, немає жодного супроводу. Я готовий передавати наш досвід, щоби бути помічним для місцевого самоврядування, адже саме міста можуть вивести нашу країну на нову орбіту розвитку. Одне місто не може бути щасливим, якщо інші — у складній ситуації», — сказав Андрій Садовий.

Міський голова Львова також відзначив стрімкий розвиток Івано-Франківська і порадив інвестувати більше коштів і зусиль у міське летовище, якісне швидкісне сполучення й охорону пам’яток архітектури. Також мер розповів про досвід Львова щодо допомоги учасникам АТО.

«Ми прийняли програму, згідно з якою кожен військовий, який повертається з війни, отримує від міста 100 тис. грн. Дбаємо, щоби наші хлопці мали роботу. Центр допомоги учасникам бойових дій, який ми маємо, — взірцевий. Коли місто почало цю програму, я був переконаний, що держава її підхопить. Але цього не сталось», — зазначив Андрій Садовий.

Також Андрій Садовий розповів про плани міста щодо будівництва сміттєпереробного комплексу і рекультивації полігону в Грибовичах, а також співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Схожі новини