Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Олег Синютка ще не поставив крапку у справі озерних земель у Наварії

Обіцяє фініш аж у середині серпня. Цього тижня нарешті виїде на місце.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка повідомив, що цього тижня особисто виїде на озеро у Наварію, щоб побачити площу ділянок, які виділили для жителів області, серед яких були у фронтовики. «Хочу поїхати на місце, — сказав Олег Михайлович під час мітингу, який перед Львівською ОДА влаштували активісти з „Громадського осуду“. — Походити своїми ногами і подивитися на всі ці речі. Далі потрібно зібрати людей, які дали право на розробку детального планування, перевірити відповідність генерального і детального плану, послухати людей, які писали заяви на отримання ділянок. З'ясувати, чого вони писали заяви і хто вони такі».

Нагадаємо, земельний скандал спалахнув на початку червня цього року. Згідно з документами, Львівська ОДА виділяла землю біля озера Наварія АТОвцям, але у списку дивним чином опинилися і волонтери, і бізнесмени… журналіст «ВЗ» поспілкувалася

Згодом у Львівській ОДА створили спеціальну комісію, яка мала з’ясувати, чи були зловживання під час виділення ділянок. Що вдалося дізнатися комісій під час пікету сказав Олег Синютка: «За формальними ознаками члени комісії не знайшли порушень».

Активісти та мешканці села Наварія зібралися біля «Білого дому», щоб поновити розслідування справи виділення ділянок для АТОвців. Також активісти обурювалися, чому Олег Михайлович досі не поїхав у Наварію, що за 15 кілометрів від Львова і врешті-решт не поставив крапку в цій проблемі. Олег Синютка обіцяє фініш розслідування справи орієнтовно в середині серпня.

«Маємо інформацію, що в цьому списку через підставних людей є багато чиновників і представників правоохоронних органів. Вони собі наділили найкращі ділянки на березі озера, а це рекреаційна зона», — повідомив координатор акції протесту Роман Маслюк.

Схожі новини