Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росіянин, який вбив українця на курорті в Туреччині, нелегально потрапив до готелю, — свідки трагедії

  • 17.07.2018, 08:40
  • 660

Тіло загиблого у Туреччині українця мають повернути на Батьківщину вже завтра.

57-семирічний Андрій Сова після тижневої коми помер у тамтешній лікарні після того, як 7 липня смертельного удару йому завдав 30-річний росіянин Андрій Похвальний, повідомляє ТСН.

Усе сталось у готельному комплексі на березі Середземного моря, де жив українець. Росіянин, від рук якого загинув чоловік, зупинився у готелі навпроти і того вечора він нишком пробрався на територію сусіднього закладу. «Наші пляжі розташовані поруч. Того вечора він пройшов на наш пляж і разом з українцем вони пішли дивитися футбол. Ми, звичайно, його не виганяли, хоча він порушив правила», — розповів співвласник готельного комплексу Атілла Донер.

Він каже, що на терасі були сотні людей, тож охорона спочатку взагалі не помітила чужинця, аж поки не почався ґвалт. «Це було о 20:00, футбол починався о 21:00», — розповів Донер. Трагедії передувала словесна перепалка, на завершенні котрої росіянин штовхнув українця, той перечепився о загорожу і потилицею впав на тверду поверхню. Адміністратори готелю викликали швидку, котра забрала непритомного потерпілого. Нападника затримали охоронці. «Його одразу затримала охорона нашого готелю, і потім ми передали його до рук жандармів», — повідомив керуючий готельним комплексом Мурат Гучлу.

У відділку росіянин Андрій Похвальний сплатив заставу в понад тисячу доларів і без права виїжджати з Туреччини ще кілька діб гуляв на свободі. Потім його заарештували, нині він у турецькій буцегарні чекає на суд. Не на камеру прокурори розповіли, що нападнику загрожує від 8 до 12 років в'язниці. Інформацію про те, що українця не лікували без грошей усі спростовують. «За законами Туреччини, лікарня зобов’язана прийняти — він надійшов із кровотечею», — розповів представник туркомпанії Мавлюд Марджанов.

Тіло загиблого чоловіка доправили з Аланії до Анталії, нині проводять судово-медичну експертизу. В українському МЗС повідомили, що вже звернулися до турецьких правоохоронців, аби ті повідомили деталі справи. Вже вранці у вівторок тіло Андрія Сови мають транспортувати із Анталії до Запоріжжя спеціальним бортом.

Схожі новини