Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія розмістила в окупованому Криму ударну авіацію та новітні ракетні комплекси, — Порошенко

  • 16.07.2018, 15:27
  • 766

Російська Федерація після анексії Криму значно наростила свою військову присутність на півострові та посилила флот новітньою технікою й озброєнням.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи перед учасниками багатонаціональних міжнародних навчань Sea Breeze 2018 в Одесі, повідомляє прес-служба глави держави.

«Після незаконної анексії Криму ми бачимо різке зростання ескалації напруги. Росія на незаконно окупованій території різко збільшила своє військове угрупування. Вперше там розміщена ударна авіація, новітні ракетні та зенітні комплекси. Ми бачимо склад Чорноморського флоту Росії, який незаконно розташований в анексованому українському Севастополі, посилено підводними човнами та новими військовими кораблями, озброєно далекобійними ракетами морського базування. Значно посилено корабельне угруповання країни-агресора в Азовському морі», — сказав Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко.

«Військово-стратегічна обстановка в Чорноморському регіоні зараз, на жаль, є дуже напруженою. Після незаконної анексії Криму Російською Федерацією — країною-агресором, що було чітко визначено в підсумкових документах Саміту НАТО, де Україна також брала участь», — зазначив Президент.

Він повідомив, що Росія почала незаконно зупиняти і здійснювати догляд суден, які прямують в українські порти на Азовському морі. Йдеться як про українські, так і про іноземні судна.

«Ми бачимо, що це робиться для того, щоб заблокувати Україну на Азовському морі. Здійснити ескалацію напруги, не виключено — зробити військову операцію атаки на Маріуполь, де здійснюється експорт продукції чорної металургії України, атаки на інші порти Азовського моря», — повідомив Глава держави.

Петро Порошенко особливо підкреслив необхідність посилення боєготовності українських ВМС: «Тому зараз виключну важливість має боєздатність і боєготовність Військово-Морських Сил України і взаємосумісність з нашими партнерами та союзниками з країн-членів НАТО і союзниками по безпеці в Чорноморському регіоні».

Схожі новини