Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Стрийському парку відновили каскад струмків

  • 16.07.2018, 12:28
  • 935

У Стрийському парку вперше за чверть століття запрацював каскад струмків.

Це одна із візитівок парку. Виконувач обов’язків директора парку Олена Мазурик повідомила «ВЗ», що робота над відновленням струмків тривала півтора місяця.

«Ми відновили комунікації і потік води у каскаді, — повідомила директорка парку. — Додатково почистили джерело, і дали у каскад струмків джерельну воду. За рахунок цього буде циркуляція води, і мозеро очиститься».

Біля каскаду струмків уже з’явилися перші відвідувачі. Це і молодь, яка робить селфі, і діти, що розважаються біля струмків під наглядом бабусь. Останні досить добре відгукнулися про відновлену водойму. Також позитивними враженнями поділився ще один відвідувач, пан Іван, котрий пригадав часи, коли каскад ще працював. Однак пані Марія, інша відвідувачка, поскаржилася на засміченість струмків сухим, опалим листям.

Ремонт каскадного струмка є черговим етапом реставраційних робіт у Стрийському парку. На початку травня на озері з’явився новий будиночок для лебедів і плаваюча клумба з червоними квітами у формі серця. Зараз на озері живуть два лебеді. А на початку червня працівники парку запустили в озеро близько півсотні декоративних коропів.

Анастасія ЛУБЕНСЬКА

Фото автора

Схожі новини