Передплата 2024 «Добрий господар»

5 продуктів, які лікарі не радять їсти щодня

  • 16.07.2018, 10:50
  • 717

М’ясо — продукт, улюблений багатьма. Але дієтологи, наприклад, вважають, що вживати його кожен день не варто.

Справа в тому, що перетравлення червоного м’яса займає багато часу, організму необхідно для його засвоєння 6−8 годин. Якщо їсти м’ясо часто, його неперетравлені рештки почнуть скупчуватися в ШКТ і та гальмувати процес травлення.

Про це пише «Портал про здоров’я».

Також фахівці в області здорового харчування не рекомендують щодня їсти тунець. За даними наукових досліджень тунець володіє здатністю акумулювати ртуть, і не варто вірити продавцям, які стверджують, що їх риба — екологічно чиста. Практично всі види тунця містять невеликі дози ртуті, кажуть вчені.

Також фахівці не радять їсти щодня здобні вироби і страви з білого борошна. За словами дієтологів, така їжа фактично постачає організм лише порожніми калоріями, тобто, не дає йому необхідних вітамінів і інших важливих для здоров’я нутрієнтів. Щодня вживаючи вироби з білого борошна, людина серйозно підвищує особистий ризик появи цукрового діабету і захворювань серцево-судинної системи.

Не варто кожен день їсти картоплю. Як така картопля не відноситься до шкідливих продуктів, але лише за умови, що вона вживається без супроводу жирів і не смаженим. В реальності ж мало хто їсть виключно відварну або запечену молоду картоплю, зазвичай картоплю воліють вживати після смаження або у вигляді пюре з додаванням вершкового масла і молока, а такі страви лише збільшують рівень цукру в крові і ведуть до зайвої ваги.

Корисні у всіх відносинах, багаті вітамінами і білком курячі яйця — це теж продукт не на кожен день, стверджують експерти. Саме насиченість мікроелементами є причиною того, чому яйця потрібно регулярно, але не щодня — може статися передозування. 3−4 яєць на тиждень буде цілком достатньо.

Схожі новини