Передплата 2024 «Добра кухня»

У Кракові відбулась акція на підтримку українських політв’язнів Кремля

  • 15.07.2018, 18:40
  • 735

У день народження українського політв’язня, режисера Олега Сенцова, українська громада у Кракові, небайдужі поляки вийшли на площу Кракова для виголошення своєї позиції.

Вони висловлювали свою підтримку українським політв'язням Кремля, а також вітали Олега Сенцова із днем народження. Також до акції долучився Генеральний консул та інші представники Генконсульства України у Кракові.

Організатор акції, Оксана Груба розповідає: «Важливість такої акції передусім полягає у вияві солідарності, згуртованості, силі опору та небайдужості до незаконно ув'язнених людей та взагалі українського питання. Включеність громадськості у процес щодо визволення політв'язнів — надвагомо. Доля українських політв'язнів — у наших руках, тож треба діяти рішуче і результат буде. Дуже тішить, що українська громада у світі така активна і що громадяни інших держав теж долучаються до ініціатив. Дяка усім, хто вніс свою лепту і продовжує це робити».

Учасники акції зверталися до владних структур із проханням зробити все можливе для звільнення усіх українських політв'язнів Росії.

«Ми, учасники глобальної акції #SaveOlegSentsov, просимо державних лідерів Польщі звернутися до Російської Федерації із вимогою звільнити Олега Сенцова та усіх людей, позбавлених волі за політичними мотивами в Росії та окупованому Криму, а також військовополонених та цивільних заручників в окупованому Донбасі. Порушувати питання стану прав людини і політв’язнів в Росії та окупованому Криму, а також практики викрадення, катування та незаконного утримання людей на окупованому Донбасі, під час усіх заходів за участі офіційних представників Російської Федерації», — виголосили учасники на акції.

Учасниця акції Анна Баранівська запевняє, що не взяти участь у такому важливому заході не могла, адже вважає це громадянським обов'язком. «Я взагалі в захваті, від того, як пройшла ця акція. Думаю, сьогодні дуже важливо організовувати і брати участь в таких акціях, висловлюючи те, що ми переживаємо за долю наших співвітчизників, які потрапили у біду. Це наша спільна справа і ми не маємо права не боротися», — сказала Анна Баранівська.

Музикантка Зоряна Гжибовська, яка прийшла на акцію з особливою місією — передати свою позицію своїм чудовим співом і щемливою грою на бандурі зазначає: «Щира вдячність за організацію цього протесту. Я вдячна Богу, що є так багато відважних, ініціативних людей, що є у нас, кому боротися. Вважала за честь прийти й підтримати наших Великих Українців, які зараз в неволі. Героям слава!» — поділилася враженнями музикантка.

Схожі новини