Передплата 2024 ВЗ

Засудженого в окупованому Криму «українського диверсанта» Панова етапують до Росії, — правозахисник

  • 15.07.2018, 15:33
  • 589

Засудженого у «справі українських диверсантів» Євгена Панова можуть етапувати з анексованого Криму до російської колонії.

Про це заявила у коментарі «UA: Крим» керівниця Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, передає Українська правда.

«Його 100% будуть етапувати з Криму, бо на території Криму взагалі немає колоній суворого режиму. Я думаю, що це робиться спеціально: для того, щоб перервати зв'язки з родиною, щоб родичам, правозахисникам і адвокатам було важче дістатися до цих людей», — сказала вона.

Адвокат Панова Ольга Дінзе також вважає, що його можуть етапувати з Криму.

«Захист буде оскаржувати вирок. Євгена можуть етапувати до розгляду апеляційних скарг захисту», — сказала вона.

Як повідомлялося, 13 липня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив фігуранта справи «українських диверсантів» Євгенія Панова до 8 років колонії суворого режиму.

ФСБ Росії в серпні 2016 року оголосила про затримання в анексованому Криму групи «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові.

Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО в Лефортово, потім повернули до Криму.

Російські спецслужби заявляють, що затримані Євген Панов і Андрій Захтій були членами «групи диверсантів», яка нібито планувала вчинити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і називає їх «провокацією» російських спецслужб.

Захтій підписав досудову угоду зі слідством. У лютому його засудили до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень).

Панов відмовився від угоди з російським слідством.

Схожі новини