Передплата 2024 «Добрий господар»

Найвідоміші актори Польщі прочитали оповідання Сенцова в підтримку українського політв’язня

  • 15.07.2018, 14:32
  • 378

Найвідоміші польські актори прочитали тексти українського режисера Олега Сенцова, якого в Росії засудили до 20 років колонії суворого режиму.

Про це з посиланням на польський портал про культуру Culture.pl. повідомляє ТСН.

Користувачі інтернету змогли почути оповідання Сенцова, які зусиллями волонтерів були вперше перекладені польською мовою.

Автобіографічні твори Сенцова прозвучали у виконанні культового польського актора Даніеля Ольбрихського, володаря нагороди за найкращу чоловічу роль на кінофестивалі «Молодість-2016» Анджея Северина, акторки Йоанни Куліґ, яка, за прогнозами американських медіа, у цьому році буде номінована на премію «Оскар».

«Я прочитав оповідання Сенцова, щоб у такий спосіб висловити мою солідарність. Я роблю це для себе, для своїх онуків. Хочу, щоб тексти Сенцова почули інші поляки. Сподіваюся, що пан Олег зможе й сам почути власні твори у гарному польському перекладі», — сказав Северин.

Перше відео, в якому актори читають оповідання «Собака», було опубліковано у Facebook 10 липня, друге відео із оповіданням «Бабуся» опублікували 13 липня — у день народження Сенцова. Обидва відео переглянули понад 80 тисяч людей.

Найближчим часом польські актори планують записати відео, у якому вони читатимуть тексти Сенцова англійською та російською мовами.

Схожі новини