Медики склали список найбільш шкідливих фруктів і ягід

Фрукти і ягоди можуть завдати шкоди здоров’ю. В них містяться біоактивні компоненти, чий вплив на організм може виявитися агресивним і шкідливим.

Фото: З відкритих джерел / Виноград, груші, кавун, абрикоси можуть зашкодити здоров'ю

Фахівці екологічної організації Environmental Working Group склали список таких дарів природи, повідомляє «Портал про здоров’я».

Зокрема, вчені рекомендують ретельно контролювати вживання таких фруктів, як груші. У цих фруктах міститься багато грубої клітковини, що може спровокувати розлади травлення і стати занадто важким випробуванням на міцність для ніжної слизової шлунка і кишечника.

Далі — виноград. Його ягоди багаті природними цукрами, тому вживання винограду часто веде до бродіння в шлунку.
Здуттям живота і підвищеним газоутворенням можуть «нагородити» кавуни, і ці плоди теж увійшли в антирейтинг. Експерти настійно радять не ласувати кавуном, якщо незабаром чекає обід або вечеря, а також не їсти їх після прийому іншої їжі.

Тим, хто любить абрикоси і персики, завжди потрібно пам’ятати про помірність — ці фрукти вчені теж згадали в своєму списку. За їх словами, абрикоси і персики подразнюють слизову шлунка.

Також з обережністю потрібно їсти черешню. Її не рекомендується вживати людям з гастритом з підвищеною кислотністю шлункового соку і при цукровому діабеті. Свіжі ягоди черешні не можна їсти відразу після їжі — це може викликати газоутворення і нетравлення шлунка.

Примкнули до найбільш шкідливим фруктів і цитрусові — їх сік може виявитися занадто агресивним для слизової. Людям із захворюваннями підшлункової залози, шлунка і дванадцятипалої кишки від цитрусових краще відмовитися зовсім.