Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«І знову війна»: легендарна актриса Ада Роговцева вразила промовою на відкритті Одеського кінофестивалю

  • 15.07.2018, 12:32
  • 1 207

Днями, в Одеському національному академічному театрі Опери та Балету пройшла урочиста церемонія Відкриття міжнародного кінофестивалю, який традиційно проходить за підтримки Держкіно України.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

80-річна артистка Ада Роговцева отримала премію за внесок у розвиток кіномистецтва. Після виходу на сцену Одеського театру Опери і Балету актриса вимовила зворушливу промову, якою заохотила організаторів фестивалю за внесок у культуру навіть у важкі часи.

«Ви уявити собі не можете, що я зараз відчуваю, — сказала легендарна акторка. — Коли мені було 2 місяці від народження, мене привезли в Одесу. Тут я зростала і чотири роки була щаслива, а потім почалася війна. Моє дитинство опалене страшною війною. Після того я жила-жила, довго жила (бо мені через три дні 81 рік) — і знову війна. І зараз знову ми говоримо про хлопчика, який мені як син — ми говоримо про Сенцова. І про тих хлопців, хто зараз на війні. Але у нас всіх вистачає сил, наснаги, доброти, милосердя, щоб творити і збиратися на таких важливих заходах, як сьогодні», — розповіла Ада Роговцева.

Під час церемонії відкриття були оголошені і фільми конкурсних програм: в Міжнародному конкурсі ОМКФ-2018 представлено 12 картин, до Конкурсу європейських документальних фільмів увійшли 6 робіт, а Національна програма налічує 5 повнометражних та 13 короткометражних фільмів.

Схожі новини