Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Cаміт з Путіним варто скасувати, якщо Трамп не готовий говорити з позиції сили, — сенатор Маккейн

  • 15.07.2018, 10:15
  • 652

«Президент Трамп мусить бути готовий протистояти Путіну з позиції сили і показати, що той заплатить високу ціну за продовження агресії проти США та світових демократій. Якщо президент Трамп не готовий притягнути Путіна до відповідальності, саміт в Гельсінкі потрібно скасувати».

З такою заявою виступив сенатор-республіканець Джон Маккейн після того, як міністерство юстиції США висунуло офіційні звинувачення проти 12 росіян за втручання в президентські вибори 2016 року, повідомляє Голос Америки.

Маккейн високо оцінив роботу американських розвідників та правоохоронців, яким вдалось зібрати потужну доказову базу перед проголошенням цих звинувачень.

«Сьогоднішні звинувачення є результатом важкої роботи американських правоохоронців та розвідників, які присвячують своє життя притягненню до правосуддя тих, хто хоче нам зашкодити. Ці звинувачення доповнюють доказову базу існування розвинутого плану Володимира Путіна з нападу на вибори 2016 року, спрямованого на те, щоб посіяти хаос і розбрат між виборцями в США і зруйнувати віру у нашу демократію», — йдеться в заяві сенатора.

Маккейн також підкреслив, що адміністрація США та Конгрес вживають недостатніх дій в сфері кіберзахисту систем голосування і стримування дестабілізації.

Схожі новини