Передплата 2024 ВЗ

У Харкові поліція затримала сумчанина, що вербував жінок для секс-експлуатації у М’янмі

  • 14.07.2018, 17:15
  • 581

У Харкові поліція затримала сумчанина, який намагався вивезти до М’янми трьох українок з метою сексуальної експлуатації.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

Оперативні дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого в березні за ч. 2 ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України.

Сумчанин намагався вивезти до Мьянми трьох громадянок України, двох 24 та 33-річних жінок, з метою сексуальної експлуатації.

Під час документування злочинної діяльності було встановлено, що у травні чоловік підшукав на території Харкова трьох жінок. Після чого, використовуючи їх уразливий стан через тяжкі особисті обставини, досяг домовленості про їх переміщення через державний кордон України до Мьянми для надання сексуальних послуг.

Поліцейські затримали зловмисника 13 липня біля торгового центру, розташованого на вулиці Сумській у Харкові.

Слідчим відкрито ще два кримінальних провадження по додатковим фактам злочинної діяльності чоловіка за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Йому повідомлено про підозру у скоєнні вищезазначеного злочину. Зараз він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання відносно нього міри запобіжного заходу.

Схожі новини