Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко хоче направити частину гелікоптерів Airbus на потребу української армії

  • 14.07.2018, 16:34
  • 655

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні».

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Вчора я підписав відповідний Закон, який ратифікує зазначену Угоду і фактично дав зелене світло реалізації цієї Угоди", — сказав Глава держави під час зустрічі з Виконавчим директором компанії Airbus Helicopters Брюно Івеном, Старшим віце-президентом, директором з питань регіону Європа компанії Airbus Helicopters Олів’є Мішалоном та Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон.

Президент висловив низку пропозицій до основної Угоди, підписання якої має відбутися за місяць.

Зокрема, Глава держави акцентував на потребі у гелікоптерах Збройних Сил, особливо в умовах захисту територіальної цілісності та суверенітету України.

«Наша Україна зараз відбиває російську агресію і сума, яка виділяється на цей контракт є дуже значною. Ми би просили, щоб частина цього контракту, частина вертольотів, могла б піти для Збройних Сил України», — сказав він і попросив врахувати це побажання.

Петро Порошено зазначив, що також доручив Прем’єр-міністру та Міністру внутрішніх справ опрацювати це питання і при необхідності внести уточнення щодо комплектації гвинтокрилів для таких цілей. «Ми маємо повну і єдину позицію української сторони. Був би дуже вдячний, якщо б ми могли внести це уточнення при реалізації контракту», — сказав він і нагадав, що Україна та Франція вже мають позитивний досвід співпраці з французькими компаніями.

«Ми дуже вдячні і за системи радіоелектронної боротьби, і за інші системи, які сьогодні нам дуже допомагають в цій непростій ситуації», — додав Президент.

Також Глава держави акцентував на потребі у гелікоптерах для надання медичних послуг на селі, особливо у гірській місцевості. «Крім зазначених цілей, які закладені, що можуть виконувати гелікоптери, нам дуже потрібно розвиток сільської медицини у гірських районах — Прикарпаття, Закарпаття, Львівської області. Також я думаю, що це буде враховано. Щоб на сьогоднішній день лікар добирався до пацієнта не 24 години, а міг би за лічені хвилини або принаймні години надати необхідну допомогу і створити умови для евакуації постраждалого», — наголосив Петро Порошенко.

Угода між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні була підписана 29 травня цього року у Парижі. Згідно з документом, французька сторона надає Україні офіційну підтримку у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту у формі кредиту для реалізації державного інвестиційного проекту із закупівлі гелікоптерів та пов’язаних із ними товарів, робіт і послуг.

Схожі новини