Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кінцева резолюція саміту НАТО містить декілька дуже важливих для України моментів, — Порошенко

  • 14.07.2018, 15:55
  • 448

Президент України Петро Порошенко зазначив, що у НАТО підтверджують, що за кілька років Україна досягла більшого прогресу, ніж за всі попередні часи.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Кінцева резолюція саміту НАТО містить декілька дуже важливих для України моментів. Перше. Україна невпинно наближається до членства в Альянсі. Друге. Підтверджено рішення Бухарестського саміту про те, що двері Альянсу для України відкриті. Всі керівники країн НАТО наголосили, що це залежить від волі українського народу. Впевнений, що це розчарує деяких скептиків, які вважають, що Україна має питати дозволу в Росії, лякаючи, що хтось може заблокувати євроатлантичну інтеграцію України. Третє — це визнання значного прогресу реформ, які нам вдалося зробити в Україні. У НАТО підтверджують, що за кілька років Україна досягла більшого прогресу, ніж за всі попередні часи», — зазначив Порошенко.

Також Петро Порошенко наголосив, що Росію стали визнавати агресором не лише на словах, а й у документах. «Вперше в офіційних документах НАТО наголошено про агресивні дії Росії та міститься вимога до РФ зупинити агресію та вивести війська та всіх найманців з території України», — зазначив глава держави.

Схожі новини