Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Скандальна подорож королівської родини: Меган Маркл грубо порушила протокол

  • 14.07.2018, 12:40
  • 931

Перша офіційна подорож принца Гаррі та його дружини Меган Маркл як подружжя відбулася в Ірландію. Її початок був трохи затьмарений тим, що під час одного з прийомів Меган Маркл висловилася на досить гостру тему, що робити представникам королівської сім’ї небажано.

Про це повідомляє телеканал «Прямий».

Меган поділилася своєю думкою щодо референдуму про аборти, який відбувся в Ірландії у травні. До сих пір аборти в Ірландії заборонені і згідно з восьмої поправки до Статті Конституції, прийнятою в 1983 році, права матері і права ненароджений дитини рівні. Зараз аборт можуть зробити тільки в разі загрози життю матері. Але на травневому референдумі майже 70% ірландців проголосували за скасування цієї поправки.

Хоча офіційно висловлювати думку на гострі теми не заборонено, королева Єлизавета II не схвалює подібні кроки, так як після них завжди будуть ті, хто незадоволений позицією королівської сім'ї, що позбавляє її підтримки частини суспільства.

«Ми з Меган обговорили референдум. Вона стежила за ним з цікавістю і була задоволена результатами», — написала після зустрічі з герцогинею ірландський сенатор Кетрін Нун в Twitter.

Через деякий час вона опублікував другий твіт, де написала, що Меган «була задоволена в сенсі, що їй було цікаво, а не в політичному».

Трохи пізніше Нун і зовсім видалила обидві записи.

Схожі новини