Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сестра Сенцова закликала бойкотувати деякі українські ЗМІ

  • 14.07.2018, 08:57
  • 956

Наталія Каплан, двоюрідна сестра українського політв’язня Олега Сенцова закликала бойкотувати канал «112 Україна», а також інші три українські ЗМІ через їхню участь «в інформаційні війні на боці ворога».

Про це Каплан повідомила у коментарі Громадському.

Вона пояснила, що телеканал «112 Україна» зателефонував до неї і вивів у прямий ефір з позафракційним депутатом Євгенієм Мураєвим, який раніше заявив, що «частина населення сприймає Сенцова як терориста».

«Мене вивели в прямий ефір з Мураєвим … Він почав мені розповідати, що треба вести себе тихо, і тоді Олег вийде швидше. Це по-перше маячня, а по-друге це частина інформаційної війни… Насправді питання до даного ЗМІ були вже давно і я вирішила, що більше я не готова з ними спілкуватися», — сказала Каплан.

Також Каплан закликала бойкотувати телеканал «Інтер». «До „Інтеру“ були питання. Вони просять відповісти, як там Олег Сенцов, але при цьому показують спокійно футбольні матчі (ЧС-2018, який триває у Росії — ред.). І відмовилися на час футбольних матчів хоча б запустити ролики з Сенцовим, що могло б хоч якось пом'якшити ситуацію», — додала Каплан.

«Брати участь в інформаційній війні на боці ворога … я не хочу. І я закликаю інших просто ігнорувати ці ЗМІ … Я просто закликаю бойкотувати «112 Україна», NewsOne, «Інтер» і видання «Страна.ua», — наголосила сестра Сенцова.

Вона пояснила, що раніше видання «Страна.ua» «оприлюднило коментар хворої людини як факт».

Зазначимо, депутат Мураєв є власником телеканалу NewsOne.

Мати українського режисера, політв’язня Олега Сенцова Людмила написала Путіну клопотання про помилування ще 22 червня, а 26 червня його передали Путіну. Станом на 12 липня, реакції на звернення не було.

Політв'язень Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування. Станом на 13 липня, Олег голодує 61 день. Сенцов вимагає звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Він почав голодувати перед Чемпіонатом світу з футболу, який проходить у Росії, щоб привернути увагу якомога більшої кількості людей.

5 липня в колонії «Білий ведмідь» в Лабитнангі на короткостроковому побаченні з незаконно засудженим українським режисером Олегом Сенцовим побувала його сестра Наталя Каплан. Це була перша зустріч за 3 роки. Вони проговорили дві години.

Схожі новини