Передплата 2024 ВЗ

В Україні виявили четвертий випадок дифтерії з початку року

  • 14.07.2018, 08:27
  • 449

В Україні виявлено вже четвертий випадок захворювання на дифтерію з початку року, дитина захворіла у Чернігівській області.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

До Центральної районної лікарні Ніжинського району сьогодні госпіталізовано 11-річного хлопчика із набряком шиї та підозрою на дифтерію. Дитина хворіла вдома протягом 5 днів.

Постраждалому ввели протидифтерійну сироватку. Стан дитини важкий, хлопчик зараз знаходиться в реанімації. Найближчим часом він буде доставлений в обласну реанімацію — з Чернігова уже виїхав реанімобіль.

Дослідження тривають. Завтра в селище, де проживає хлопчик, виїде команда епідеміологів, яка проведе обстеження контактних осіб, оцінить загрози та визначить, чи потрібно вживати додаткові заходи, наприклад, профілактичне лікування чи щеплення.

Нагадаємо, третій випадок захворювання трапився у Київській області. Перші випадки дифтерії зафіксували в Рубіжному на Луганщині.

За рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я, дітям слід робити щеплення за графіком вакцинації, дорослим слід проходити ревакцинацію кожні 10 років. Вакцинація безкоштовна для всіх категорій населення.

Схожі новини