Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В адміністрації Трампа прокоментували звинувачення у втручанні в вибори президента 12 співробітників ГРУ

  • 14.07.2018, 08:13
  • 605

Заступник прес-секретаря Білого дому Ліндсі Уолтерс заявила, що хакерська атака 12 співробітників ГРУ, про яку повідомили в Мін’юсті США, не вплинула на підсумки голосування на виборах президента в 2016 році.

Про це передає nv.ua з посиланням на CNN.

«Немає ніяких тверджень про те, що змова вплинула на кількість голосів або змінила результати виборів», — заявила Уолтерс.

Раніше спеціальний прокурор США Роберт Мюллер, уповноважений розслідувати російське втручання в президентські вибори 2016 року, звинуватив 12 офіцерів російської розвідки в причетності до хакерської атаки на мережі Демократичної партії під час виборчої кампанії.

Нагадаємо, у 2016 році сайт WikiLeaks опублікував масив електронних листів Демократичної партії з подробицями, що стосуються президентської гонки і її учасників. У виборчому штабі кандидата в президенти США Гілларі Клінтон пояснили витік даних атакою пов'язаних з Росією хакерів, які зламали поштові сервери в інтересах Дональда Трампа, кандидата від республіканців.

Після виборів президента США восени 2016 року Центральне розвідувальне управління США дійшло до висновків, що хакерські атаки з боку Росії на офіційні установи в США під час президентської кампанії були спрямовані безпосередньо на підтримку Дональда Трампа, а не на дискредитацію самого процесу демократичних голосувань.

Пізніше національна розвідка США виклала в публічний доступ незасекречену версію доповіді про «втручання Росії у вибори». Документ має і секретну версію, яку раніше представили Бараку Обамі і Дональду Трампу.

Згідно з документом, президент Росії Володимир Путін наказав провести хакерські атаки з метою вплинути на вибори в США.

Схожі новини