Передплата 2024 «Добра кухня»

12 російських розвідників звинуватили у втручанні у вибори США

  • 13.07.2018, 20:40
  • 442

Міністерство юстиції США висунуло обвинувачення 12-ти співробітникам російського Головного слідчого управління (ГРУ), звинувативши їх у втручанні у вибори президента США у 2016 році.

Про це оголосив заступник генпрокурора США Рід Розенштайн, повідомляє Громадське з посиланням на NY Times.

Розвідників звинуватили у зламі сервісів комітету Демократичного партії, а також і президентської кампанії Хілларі Клінтона.

«Обвинувачення пред'явили за кілька днів до того, як президент Трамп зустрінеться з президентом Р Ф Володимиром Путіним в Гельсінкі», — йдеться у повідомленні.

Звинувачення є частиною розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера щодо ймовірного втручання Росії у передвиборну кампанію в 2016 році.

Раніше повідомлялось, що у Сенаті США погодилися зі спецслужбами щодо втручання Росії в американські вибори.

Сполучені Штати почали розслідувати втручання Росії у вибори президента 2016 року після того, як радник кампанії Трампа проговорився австралійському дипломату. Згодом стало відомо, що спецпрокурор Мюллер знайшов докази зв’язку Кремля з Трампом перед його інавгурацією.

У лютому 2018-го Мюллер висунув офіційні звинувачення щодо 13 росіян, яких вважає причетними до втручання в президентську кампанію 2016 року.

У списку, зокрема, Євген Пригожин, а також «Агентство інтернет-досліджень» (відоме як «фабрики тролів», співробітники якої пишуть платні коментарі на підтримку російської влади) і компанії Пригожина Concord Managament і Concord Catering.

Раніше екс-глава виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт також намагався оскаржити призначення Мюллера. Один суд відхилив його вимогу, інший продовжує розглядати.

Схожі новини