Передплата 2024 «Добра кухня»

У Кремлі заявили про «задовільний стан» здоров’я політв’язня Сенцова

  • 13.07.2018, 20:28
  • 306

Задовільним назвали стан українського політв’язня Олега Сенцова у раді з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті Росії.

Там послалися на останні дані Федеральної служби виконання покарань, передає ТСН.

В оприлюдненому документі про про стан здоров'я в’язня виправної колонії № 18 в Ямало-Ненецькому окрузі повідомляється, що засуджений «перебуває під постійним динамічним наглядом медичних працівників установи, де він відбуває покарання». У заяві конкретизували, що йдеться про щоденний огляд Сенцова медиками установи та проведення клініко-лабораторних досліджень.

«Йому призначена і проводиться підтримувальна терапія, спрямована на підтримку основних функцій органів і систем організму, недопущення розвитку ускладнень. Фактів відмови Сенцова О. Г. від медичної допомоги і підтримувальної терапії не зареєстровано. Стан здоров'я оцінюється як задовільний», — наголошують у Кремл.

Цю інформацію голова ради Михайло Федотов направив уповноваженому з прав людини Верховної Ради України Людмилі Денісовій.

Нагадаємо, як писав «ВЗ», сьогодні у ЗМІ з’явилася інформація про смерть Сенцова.

25 серпня 2016 року українського режисера Олега Сенцова засудили до 20 років ув'язнення у колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до здійснення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

28 травня у Федеральній службі виконання покарань заявили, що Сенцов погодився на підтримувальну терапію. Цю інформацію підтвердив адвокат українця Дмитро Дінзе.

Схожі новини