Передплата 2024 «Добрий господар»

У вересні планується візит керівництва НАТО до України

  • 13.07.2018, 16:54
  • 477

У НАТО сподіваються, що представник альянсу на вищому рівні у вересні цього року відвідає Україну.

Про це заявив глава представництва НАТО в Україні Александер Вінніков, передає УНН.

«Нещодавно візит в країну здійснила заступник генерального секретаря НАТО (Роуз Геттемюллер — ред.), друга особа в організації. Вона тут була на Київському безпековому форумі два місяці тому, здається. Її візит був дуже продуктивним. Також був візит військового комітету — тобто візит військових представників всіх 29 союзних держав, включаючи голову комітету. Вони відвідали Львів, це було також декілька місяців тому», — розповів дипломат.

Отже, за словами Віннікова, візити представників НАТО до України продовжуються.

«Ми сподіваємось, що на зустрічі в рамках Ялтинської Європейської Стратегії (YES), яка відбудеться у вересні, буде присутній представник НАТО на вищому рівні. Також цього року заплановано ряд інших заходів у майбутньому. Отже, є постійний приплив відвідувачів високого рівня (в Україну — ред.)», — додав він.

Зазначимо, Ялтинська Європейська Стратегія — це провідний форум, де обговорюється європейське майбутнє України в глобальному контексті. 15-а Щорічна Зустріч YES запланована на 13 — 15 вересня 2018 року. Місцем її проведення має стати «Мистецький Арсенал» у Києві, йдеться на сайті форуму.

Схожі новини