Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У ЗМІ з’явилося повідомлення про смерть Сенцова: український омбудсмен перевіряє інформацію

  • 13.07.2018, 12:00
  • 1 124

В офісі українського омбудсмена перевіряють інформацію про те, що український політв’язень Олег Сенцов помер у російській в’язниці.

Про це повідомила Уповноважений В Р з прав людини Людмила Денисова, передає «Сегодня»

За її словами, після опублікування в соцмережі інформації про смерть Сенцова, в офісі українського омбудсмена зв'язалися з «колегами» в Росії, і там повідомили, що ця інформація є неправдивою. Але інформація додатково перевіряється.

«Я перевіряю цю інформацію (про смерть Сенцова. — Ред.). Але те, що нам сказали в секретаріаті, в офісі уповноваженої з прав людини Р Ф Москалькової, Соловйов, який керівник цього офісу, сказав, що це фейкова інформація. Але на наше прохання, він зараз телефонує уповноваженому з прав людини Ямало-Ненецького округу. Є такий Сак Анатолій Іванович, я коли була в Салехарді, я з ним зустрічалася і інформацію від нього отримувала про Олега Сенцова, щоб Сак приїхав до колонії Лабитнангі і уточнив інформацію. Ми сподіваємося, що він її спростує», — повідомила Людмила Денисова.

Сьогодні вночі в соцмережі з'явилася інформація про те, що Олег Сенцов помер. Інформацію опублікував якийсь журналіст Всеволод Філімоненко з посиланням на свої джерела.

Схожі новини