Передплата 2024 «Добра кухня»

«Фактично стоїмо на порозі НАТО»: в АП розповіли про успіхи під час саміту Альянсу

  • 12.07.2018, 09:19
  • 542

Президент Петро Порошенко сьогодні проведе понад 15 двосторонніх зустрічей з лідерами країн-членів НАТО, щоб зміцнити двосторонню співпрацю.

Про це заявив заступник очільника адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в ефірі каналу «Прямий».

Він зазначив, що саміт тільки-но розпочався, а в рамках нього вже підтвердили перспективи членства України в НАТО, що також є визнанням проведених реформ.

Говорячи про питання вступу України до Альянсу в майбутньому, він зауважив, що наразі реально йдеться про поглиблену інтеграцію.

«Тому ми зараз вже є країна-аспірант, фактично країна, яка стоїть на порозі членства в НАТО. І для нас дуже важливо тепер забезпечити максимальний консенсус серед усіх країн-членів НАТО щодо нашого членства. І ще дуже важливий аспект. Сьогоднішнє рішення — це ще раз великий удар по планах Кремля не дати Україні рухатися шляхом євроатлантичної інтеграції», — наголосив Єлісєєв.

Раніше голова місії України при НАТО Вадим Пристайко розповів, що Україна на саміті НАТО проведе обговорення небезпек, що існують на східному фланзі альянсу з боку Росії, відносин України та Організації Північноатлантичного договору й просування Києва до членства у блоці.

Схожі новини